Over mij

online coach

Even voorstellen

Verandercoach

Mijn naam is Rinette Bulthuis (1983):

Verandercoach
Spreker
Yogadocente
Leerkracht

Ik heb een  holistische kijk op het leven, alles is verbonden.
Ik ben gefascineerd door de mens en het brein. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Hoe veranderen we onze persoonlijkheid (denken, voelen en gedrag) en daarmee onze persoonlijke realiteit? Hoe manifesteren we onze doelen in het leven?
Mijn missie is om jou in je kracht te laten staan. Totaal verbonden met wie je echt bent.

Ik denk graag en ben daar ook heel goed in. Een kracht, maar voor een groot gedeelte van mijn leven een enorme valkuil.
Mijn hoofd voelde zo ontzettend groot dat ik mijn lijf nauwelijks meer kon zien. Ik had mijn gevoel totaal uitgeschakeld en was vooral bezig met hoe anderen zich voelden. Ik probeerde uit alle macht controle uit te oefenen op mijzelf en mijn leven. Wat mij alleen maar verder wegbracht van wie ik daadwerkelijk ben.
Ik wilde wel veranderen maar durfde niet te voelen, bang voor een enorme vloedgolf aan gevoel. Het benauwde me.

Terugkijkend heb ik, in veel situaties, jaren in een staat van overspannenheid geleefd. Er was een grote afstand tussen mijn innerlijke ik en de ik in de buitenwereld, totdat ik totaal opgebrand raakte.

Mijn overlevingsstrategie was bevriezen (echt veranderen is dan lastig). Daarnaast haalde ik mijn eigenwaarde en geliefd voelen uit hoe anderen over mij dachten. Ik handelde vaak uit angst, angst om te falen en niet goed genoeg gevonden te worden. En op een gegeven moment hield ik dat niet vol, er knapte iets.
Met dat knappen opende zich een wereld waar ik het bestaan nog niet van wist.

Stapje voor stapje creëerde ik nieuwe, gezonde overtuigingen en een nieuwe realiteit: Rinette 2.0
Afscheid nemen van een wereld zoals ik hem kende hoorde daar ook bij. Loslaten en je overgeven aan het onbekende.
Of anders gezegd, bekend raken met het onbekende.
Een proces dat maar doorgaat. En ik moet zeggen, als je de smaak eenmaal te pakken hebt, wil je meer en meer!

 

Logo Breinspot

Ik ben ervan overtuigd dat ook jij met jezelf aan de slag kunt gaan, om te ‘ontwaken’  en echt te veranderen, zodat jij je vrijer en gelukkiger voelt dan ooit. Ik wil jou graag laten zien en laten ervaren hoe het werkt!
Ga met mij mee naar een bezinningsretraite of vraag een coachingsgesprek aan.

Het is geen quick fix, je krijgt tools in handen die je in elke situatie weer toe kunt passen, zodat je steeds gemakkelijker terug kunt naar jezelf. Doe ik ook, elke dag!

Mijn sterke kanten

Ik heb een antenne voor de gevoelens van anderen om mij heen.
Deze instinctieve eigenschap om anderen aan te voelen, zet ik graag in tijdens bijeenkomsten en retraites.

Ik geniet ervan om met mensen samen te zijn. Ik wil jouw gevoelens begrijpen, je doelen, angsten en dromen. Een relatie heeft alleen waarde als deze oprecht is. Ik stel mij helemaal open.

Jouw unieke kwaliteiten intrigeren me. Ik houd niet van generalisatie, want dat versluiert het bijzondere dat ieder mens in zich heeft. Ik heb oog voor jouw persoonlijke stijl en motivatie.

Ik leef vanuit vertrouwen, dankbaarheid en passie. Ik voel me verbonden met een groter geheel, een levenskracht. Graag verbind ik me met jou!